DEKBEDDENDEKBEDDEN

Als u op zoek bent naar een nieuw dekbed komt u voor meerdere keuzes te staan. Slaapcomfort is nu eenmaal een individuele aangelegenheid, wij helpen u graag met de juiste keuze.

Donsdekbedden hebben een uitstekend isolerend vermogen.

Dons is licht van gewicht, soepel en volumineus, uiteraard worden deze eigenschappen ook bepaald door het percentage dons dat voor het dekbed is gebruikt. Het dons kan afkomstig zijn van de gans of de eend. De souplesse van het donsdekbed wordt mede bepaald door de tijk. Vaak wordt een zeer dunne donsdichte katoenen tijk gebruikt om het dons op z’n plaats te houden.

Donsdekbedden zijn bij uitstek geschikt voor personen die een licht, soepel, ademend, goed vochtopnemend dekbed wensen.

Synthetische dekbedden zijn er in alle soorten en prijsklassen.

Een goed synthetisch dekbed heeft een dichtgeweven katoenen tijk, wat uiterst belangrijk is voor de vochtopname, omdat - in tegenstelling tot een natuurproduct - de vulling zelf geen vocht kan opnemen. Een goed synthetisch dekbed ademt, is onbespoten én soepel. Onze synthetische dekbedden zijn standaard anti allergisch.

Synthetische dekbedden kunnen makkelijk gewassen worden.

Wollen dekbedden hebben een groot natuurlijk absorptie- en ventilatievermogen.

Hierdoor is een wollen dekbed uitstekend in staat om lichaamsvocht op te nemen, het kan zelfs tot 35% van zijn eigen gewicht aan vocht opnemen. Door de natuurlijke veerkracht blijft wol altijd in vorm. Wol voelt aan als een ouderwetse wollen deken en heeft een andere comfortbeleving dan dons en synthetisch. Wol is uitstekend geschikt voor personen, die een wat zwaarder dekbed wensen, met de goede eigenschappen van een natuurlijk product.

Katoenen dekbedden zijn uitermate geschikt voor de warme zomernachten.

Katoen heeft een hoog vochtopnemend vermogen, ademt goed en kan makkelijk gewassen worden.